Основният състав на новото правителство на Алексис Ципрас ще остане същият, както и предишния кабинет на лидера на СИРИЗА, съобщи РИА "Новости", като се позова на вътрешен източник. Очаква се утре правителството да даде клетва в гръцкия парламент.

Никос Кодзиас ще остане министър на външните работи, а Панос Каменос - на отбраната, съобщи източникът. Според него Ципрас вече се е срещнал с Кодзиас, като двамата са обсъждали участието на премиера на предстоящата Асамблея на ООН и на срещата на върха на Евросъюза.

За финансов министър отново се спряга Евклидос Цакалотос, който проведе заключителните преговори за гръцките дългове. Йоргос Хулиаракис, който огловяваше служебното Министерство на финансите, ще ръководи новосъздадено министерство аз реализация на меморандумите с кредиторите.

Има проблеми с кандидатите за ръководител на парламента, казва източникът. Бившият вицепремиер Янис Драгасакис е отказал предложението, в момента Ципрас води преговори с бившите си министри Никос Вуцис и Тодорис Дрицас.