Министерството на информационната политика на Украйна смята да "поправи грешките", съдържащи се в санкционния списък с политици и журналисти, на които се забрани достъпа до страната, предаде РИА "Новости". Новината е съобщил ръководителят на ведомството Юрий Стец по време на работна среща, посветена на проблема.

Днес влиза в сила указът на президента Петро Порошенко, който забранява влизането в страната на граждани и представители на фирми от други държави, "отговорни за осъществяването на престъпни действия срещу Украйна". В него са включени 382 физически и 105 юридически лица от 23 държави, сред които политици, журналисти и бизнесмени. Има и две български имена - на депутатката от "Атака" Магдалена Ташева и журналистката Елена Йончева.

В списъка на журналистите, кито са попаднали под санкциите, са допуснати грешки, съобщават от информационното министерство, уточнявайки, че са направили работна група, която да ги "изчисти". По-рано от списъка бяха извадени имената на 6 журналисти от Великобритания, Испания и Германия.