Кубрат и Тервел Пулеви откриват собствена боксова академия в София, в която са инвестирали близо 1 милион лева. В школата на най-популярните ни боксьори могат да се обучават както деца, така и възрастни. Главен треньор ще бъде Борислав Бояджиев, който ще подбере екип от наставници. Братя Пулеви също ще се включват за определени тренировки и събития.

В една група ще има до 20 подрастващи. Така се гарантира индивидуален подход. Таксата е 30 лева на месец. Залата се намира на улица "Сребърна" в София.

"Искаме да направим нещо добро за спорта, рече Кобрата при представянето на боксовия проект пред журналисти. - Правим го за хората. Залата още не е официално открита, но вече функционира. За нас не е приоритет изкарването на пари, а работата с хората. Защо някой ден да няма някой шампион като нас двамата? Това би било голямо постижение. Обсъждаме идеята е от доста отдавна. Трябва да направим нещо за спорта."

Те подчертаха, че академията е отворена за всички, които искат да играят бокс, било то с идеята за развитие или просто за поддържане на форма в свободното време. Пулеви се надяват, че децата в академията им ще изковат дисциплина и характер, качества, които ще им помагат в живота.

Залата е на площ от близо 1000 кв. метра и разполага с ринг на най-високо ниво и пълно професионално оборудване, а също така сауни, масажни зали и т.н. и т.н. Като всеки модерен фитнес център.

Кубрат Пулев ще излезе на професионалния ринг на 17 октомври, като завръщането му първоначално бе планирано за края на този месец, но после отложено.

"Моят съперник е имал аркада. Поне така казват. Сега като се смени датата ще се види дали е така. Имам спаринг партньори, не е като преди, всичко върви по план. Не искам да коментирам съперника, за да бъде на 100% сигурно и да не заблуждаваме хората", каза по-големият брат.