Комисията по досиетата публикува резултатите от проверка за съпричастност на 9 работещи във вестник „Телеграф“. Законът задължава да бъдат проверявани „собствениците, управителите, директорите, заместник-директорите, главните редактори, заместник главните редактори, членовете на редакционните съвети, политическите коментатори, водещите на предавания, водещите на рубрики в печатни издания или електронни медии”.

От проверените само един – главният редактор Васил Захариев, е бил агент на Държавна сигурност. Той е бил вербуван през 1988 година към Шесто управление с агентурно име Викторов. Захариев е роден през 1958 година, т.е. започнал сътрудничеството на 30-годишна възраст. В архивите за него са запазени регистрационен дневник, четири картона и предложение от 7 май 1990 година за унищожаване на личното и работното дело на агент „Викторов“.

Комисията разполага и с други документи, удостоверяващи принадлежността на Захариев към ДС, се казва още в решението на комисията.

Захариев е главен редактор на „Телеграф“ от 8 август 2011 година. Вестникът е част от „Нова българска медийна група“ със собственици Ирена Кръстева и сина й Делян Пеевски. На първа страница на вестника пише, че днешният тираж е 170 хиляди.