"Байер" (Леверкузен) и "Рома" спретнаха запомнящо се шоу снощи в мач от група Е на Шампионската лига - 4:4 на германска земя. Двубоят бе пълен с обрати. Домакините дръпнаха с 2:0 с голове на Хавиер Ернандес-Чичарито, а още до края на полувремето Даниеле де Роси изравни.

Гостите тръгнаха да вземат своето след почивката и успяха да поведат убедително до 73-тата минута чрез Пянич и Фалке. Последни думата обаче имаха "аспирините", които отново лишиха "вълците" от победа. В 84-ата минута Кампел намали, а Мехмеди изравни в 86-ата. 

В същото време "Барселона" спечели лесно като гост на БАТЕ Борисов с 2:0 (голове на Иван Ракитич) и води квартета със 7 точки, пред "Байер" - 4, БАТЕ - 3 и "Рома" - 2.

Доста по-интересно се развива битката в група F. Снощи "Арсенал" постигна първата си победа, при това срещу "Байерн" - 2:0 на "Емирейтс", и съхрани шансове да продължи напред. Триумфът дойде в края, осигурен от Оливие Жиру и Месут Йозил, реализирали в 77-ата и 90-ата минута. Години наред баварците са черна котка на "топчиите", но сега лондончани трябва да я преодолеят още веднъж, ако искат да заемат едно от първите две места. Още в следващия мач "Арсенал" ще върне визитата в Мюнхен.

"Олимпиакос" победи "Динамо" (Загреб) с 1:0 като гост и се изравни по точки с "Байерн" на върха - по 6. "Арсенал" и "Динамо" са с по 3.

В затруднено положение е и "Челси" в група G. "Сините" от Лондон не успяха да преодолеят "Динамо" (Киев) в Украйна - 0:0. Те имат четири точки и са трети, като "Динамо" е с една повече. Лидерът "Порто" (7 пункта) преодоля "Макаби" (Тел Авив) с 2:0.

Вратарят на "драконите" Икер Касияс записа рекорд, като не пусна гол в мач №51 в Шампионската лига. Той изпревари Едвин ван дер Саар, който има 50 "сухи" мрежи. А "Макаби" на миналия през "Левски" треньор Славиша Йоканович още не е спечелил точка.

Група Н продължава да е може би най-безинтересната за неутралния наблюдател. "Валенсия" се измъчи с "Гент" - 2:1, а "Зенит" (Санкт Петербург) срази "Лион" с 3:1. Руснаците водят с 9 т., а испанците ги следват с 6. Загубилите имат по една.

Тази вечер "Астана" на Станимир Стоилов гостува на "Атлетико" (Мадрид).