Над 100 са задържаните за трафик на хора и купуване на гласове при акцията на МВР под ръководството на Прокуратурата. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на Циклотронен комплекс за производство на радиофармацевтици в Александровска болница. Борисов обясни, че акцията, чието провеждане премиерът обяви по-рано днес в тв интервю, е проведена по предварителни разработки. Повече от месец службите работили по всички сигнали за купуване на гласове.

"Над 100 души имаше задържани към 10,00 часа. Започна в 6,00 часа  сутринта и полицията беше там по всички адреси", каза Борисов.

Във връзка с позицията на България относно извънредната среща в Брюксел, която ще се проведе тази неделя, министър-председателят каза, че позицията ни не се е променила.

"Колкото може повече да се задържат в Турция и зоната за сигурност в Сирия и да спре притокът от Афганистан, Ирак и Иран, защото това не са бежанци, а икономически мигранти, които ние не можем да пуснем и да променим състава на хората в Европа в тази посока", обясни премиерът.

Той коментира и референдума за електронното гласуване, обръщайки се към здравния министър:

"Москов ми е свидетел, вчера пред всички призовах за референдума, сутринта призовавах. Призовавам още веднъж всички да гласувате на референдума", заяви Бойко Борисов.