Най-големите постижения на Реформаторския блок са в общинската листа в София, Шумен и Кърджали, обясниха в ефира на БНТ Радан Кънев и кандидатът на Блока в столицата Вили Лилков. 

Лилков обясни двойно по-добрия резултат за кандидатите-общински съветници в София със силните личности на РБ. Кънев пък бе уверен, че ще имат присъствия в Общинския съвет на Кърджали. 

На въпрос дали РБ ще подкрепят ГЕРБ на балотаж там, където срещу тях се изправя друга партия, и дали очакват обратното от първата партия, Кънев отговори така:

"Съвсем нормално е да има такава подкрепа, трябва да има разговори и между организациите на местно ниво."

Той подчерта, че поради "изключително слабите" резултати на БСП, местните избори се превърнали в борба между управляващите партии. 

Кънев отказа да отговори на острия тон на Цветанов, който по-рано тази вечер поиска РБ да се извини за нападките срещу кандидати на ГЕРБ.

"Никъде ние не сме атакували кандидати на ГЕРБ. Ще работя за победа срещу БСП и ДПС на втори тур и няма да вляза в полемика", заключи Кънев.

Меглена Кунева също бе доволна от постиженията на Реформаторите, като даде за добър пример Шумен и Плевен. В Плевен кандидатите на РБ и ГЕРБ - съответно Георг Спартански и Димитър Стойков имат почти равни резултати, около 35% от вота.