„Въпреки победата на ГЕРБ в много градове следващото управление трябва да бъде ляво, макар че лявото търси себе си. Аз ще направя каквото мога за това“.

Това заяви пред бТВ кандидатът за кмет на София на коалиция „Сердика“ Георги Кадиев. Според него окончателните резултати в столицата ще покажат висока избирателна активност и близки резултати на първите трима сред победителката Йорданка Фандъкова. Към момента социологическите агенции нареждат Кадиев на четвърто място.

То не отговори дали занапред ще продължи като депутат, или като общински съветник, като призова да се изчакат окончателните резултати. 

"За мен политиката не е нещо, с което се храня. Не съм в политиката, за да оцелея този месец или следващия, а да върша неща, които хората да оценяват. Може би си заслужава да продължа, може би – не", каза той.

Според него издигналата го коалиция „Сердика“ (доминирана от АБВ) ще има поне петима общински съветници в столицата и те ще са опозиция на ГЕРБ.

„Хората са отчаяни от политическата класа като цяло и затова не гласуват. Не успяваме да ги убедим, че това е нормална професия, а не е най-добрият бизнес, както всички си мислят“, добави още той Кадиев.