Надеждите на мнозина да вдигнат високо Световната купа от "Мондиал 2014" в Бразилия увехнаха - китайските митнически власти в град Айву, провинция Жейжанг, спипаха над 1000 нелегални броя на трофея. Това е най-голямата конфискувана пратка до момента.

Всъщност точната бройка е 1020. Копията са открити в кашони, предназначени за Либия. Властите в Поднебесната империя вече са били предупредени да затегнат контрола в родината си, тъй като световното наближава, а незаконната търговия се вихри с пълна сила и не е чудно, че Китай е страната, където се произвеждат подобни реплики.

Не се съобщава на каква стойност е пратката и колко би струвало едно отличие от "азиатската колекция". Новината породи шеги най-вече в родината на футбола Англия. С типичното си чувство за хумор британците от години вече се самоиронизират за шансовете да спечелят за втори път най-голямото първенство във футбола. Та и техните надежди сега са покосени, но националите с екипа на "трите лъва" поне са богати и могат да си купят оригинални копия.