Трябва ли да има реформа в МВР, МО, ДАНС и другите служби от сектор "Сигурност"? За мен, а и за повечето българи това е риторичен въпрос. 

Полицаите работят в отвратителни условия и то неособено качествено. Всеки, който е бил жертва на престъпление, може да разкаже потресаващи истории за апатия и непрофесионализъм. И това се случва, въпреки че всяка година МВР получава над милиард от нашите пари. От привилегиите, които са гарантирани по закон, се възползват не само онези, които заслужават, но и чиновници, които по цял ден стоят зад бюрата си. Това повече не може да продължава.

Всеки има право на протест, ако сметне, че правата му са засегнати. Но всеки протест трябва да е в рамките на закона.

За съжаление, протестите на полицаите умело се използват от определени сили в страната, които имат интерес от дестабилизация, и които не се свенят да се възползват от всеки повод за това. 

Медиите на най-успелия млад човек надъхват полицаите, противопоставят ги на министъра с грозни епитети, ескалират напрежението, апелират за предсрочни избори, така че в едно „мечтано” бъдеще да няма министри на Реформаторски блок в правителството. Само това е достатъчно, за да стане ясно #КОЙ има интерес от разпалването на полицейското недоволство. А полицаите волно или неволно са участници в този сценарий.

КОЙ не можe да преглътне, че и след местните избори има реформатори и те ще продължат да се борят за необходимите реформи. Както се казва, по съпротивата срещу реформите ще ги познаете.

Авторът е депутат от Реформаторския блок. Текстът препечатваме от профила му във фейсбук.