Трафиканти на хора превърнали в проститутки мексиканката Карла Хасинто, която била изнасилена 43 200 пъти, предаде Си Ен Ен.

Това ставало в продължение на 4 години, 7 дни в седмицата, по 30 пъти на ден.

Нейната история е отражение на бруталната реалност на трафика на хора в Мексико и САЩ. Този незаконен бизнес е съсипал живота на хиляди мексиканки като Карла, отбелязва Си Ен Ен.

Трафикът на хора вече не знае граници. Той свърза градчета в Централно Мексико с мегаполиси като Ню Йорк и Атланта в САЩ.

Главният източник на жертвите е град Тенансинго в щата Тласкала в централната част на Мексико. Така смятат и местните, и американските власти. Населението му е едва 13 000 души. Той обаче има репутацията на гнездо на проституцията и сводничеството.

"Това е местната индустрия", отбелязва Сюзън Копедж - специален посланик на американския Държавен департамент, отговарящ за борба срещу трафика на хора. "Младите момичета в околните села дори не подозират това, когато при тях дойдат мъже от Тенансинго. Те си мислят, че имат голям късмет с тези мъже, мислят си, че мъжете ги обичат. Неизменно ги зарибяват по този начин", допълва дипломатката.

 

Насилвана още от 5-годишна възраст

 

Откакто се помни, Карла Хасинто от столицата Мексико Сити е жертва на насилие. Още като дете майка й не я искала.

"Аз не съм от нормално семейство. Насилвана съм още от 5-годишна възраст от един мой роднина", споделя тя.

Когато била на 12 години, Карла била подмамена от трафикант. Оръжието му било елементарно - няколко красиви думи и бърза кола.

Карла чакала приятелки край станция на метрото, когато при нея дошло момче, продаващо сладки, и й казало, че някой й подарява едно парче.

Пет минути по-късно до Карла се приближил млад човек, който й се представител като търговец с коли на старо. Сковаността й изчезнала, когато той й казал, че го изнасилили като малко момче. Освен това, непознатият се държал много възпитано.

Двамата си разменили телефонните номера. Когато той се обадил след седмица, Карла много се зарадвала. Уговорили си среща в близкия град Пуебла. Той изненадал Карла, като се появил с яркочервен "Понтиак файърбърд".

"Като видях колата, не можех да повярвам на очите си. Бях удивена от тази огромна кола. Той ме покани да вляза вътре и започнахме да обикаляме", спомня си мексиканката.

Човекът бил на 22 години, или с десет повече, отколкото Карла. Не му отнело много време да я убеди да тръгне с него. Още повече, майка й не пожелала да й отвори вратата една вечер, когато тя закъсняла.

"На другия ден заминах с него. Живях с него три месеца, през които той се отнасяше с мене много добре. Обичаше ме, купуваше ми дрехи, засипваше ме с внимание, купуваше ми обувки, цветя, шоколади. Всичко беше прекрасно", спомня си Карла.

Имало обаче и други неща.

"Добре дошли в Тенансинго, Тласкала", гласи надписът на входа на града.
За много момичета обаче това място се е превърнало в ад.

Любимият на Карла я оставил за една седмица сама в апартамента. Братовчедите му се появявали там всяка седмица с различни момичета. Когато най-накрая тя набрала смелост да ги попита за бизнеса им, те направо й казали, че са сводници.

"След няколко дни той започна да ми дава указания какво да правя - за позите, какви пари трябва да искам, какво и колко дълго да правя с клиентите, как трябва да се отнасям с тях и как да разговарям с тях, за да ми дадат повече пари", разказва Карла Хасинто.

 

Четири години ад

 

Така започнали нейните 4 години в ада. Първия път, когато я принудили да работи като проститутка, я закарали в Гуадалахара, втория по големина град в Мексико.

"Започвах в 10 часа сутринта и свършвах в полунощ. Бяхме една седмица в Гуадалахара. Смятайте. За толкова време ми се изреждаха по 20 души дневно. Някои мъже ми се смееха, защото плачех. Затварях си очите, за да не гледам какво правят с мен, за да не чувствам нищо", продължава Карла.

Пращали я и в други градове. Тя обикаляла бардаци, мотели, учици и дори жилища. Работела без почивен ден. След първите няколко дни я принудили да обслужва най-малко по 30 клиенти дневно.

Когато Карла казала на своя трафикант, че иска да напусне, той я смазал от бой. Пребил я с верига, а освен това я налагал с юмруци, ритал я, скубел й косата, плюел й в лицето и дори опрял в тялото й нажежено желязо. Обвинил я, че се е залюбила с някой клиент.

Един ден, докато Карла обслужвала поредните си клиенти в бардак, дошла полиция. Пазителите на реда изгонили всички посетители и затворили публичния дом. Тя решила, че е дошъл щастливият й ден и че това е полицейска операция по спасяването на нея и другите момичета в хотела.

Радостта й обаче бързо се сменила с ужас. Тридесетината полицаи отвели по стаите Карла и останалите проститутки и започнали да им правят клипове в компрометиращи пози. Казали им, че ще пратят клиповете на техните родители, ако не направят каквото полицаите поискат от тях.

На такива места били държани под ключ невръстните проститутки.

Почти всички момичета били деца. Сред тях имало 10-годишни. Карла Хасинто била по това време на 13. Нито един полицай не се трогнал от сълзите им.

На 15-годишна възраст Карла родила момиченце. То било осиновено от сводника, който така затегнал още повече примката около шията на секс робинята. Предупредил я, че ако не изпълнява заповедите му, ще нарани и дори ще убие детето.

Той отнел бебето от майката едва месец след раждането му. Не й позволили да го види, докато не навършило една година.

Карла Хасинто била спасена през 2006 г. по време на операция срещу трафика на хора в Мексико Сити. Днес тя е 23-годишна и е активист в борбата срещу трафика на хора. Мексиканката често разказва историята си на конференции.

През юли тя разказа патилата си на папа Франциск. Преди това даде показания и пред Конгреса на САЩ. Благодарение на тях бяха приети допълнения към известния американски закон "Меган". В резултат властите в САЩ са задължени да огласяват публично информация за насилниците на деца, които пътуват в чужбина.