САЩ обсипаха с бомби джихадиста Джон Бийтълса, съобщиха световните агенции. Той е известен като палача на т.нар. Ислямистка държава и лично обезглави няколко американци, англичани и японци. Пентагонът все още не може да потвърди дали главореза е бил убит.

Говорител на военното министерство заяви, че се анализират резултатите от среднощната бомбардировка и допълнително ще бъдат дадени информации. Разузнаването е подало сведения къде се намира издирвания убиец и военните веднага са изпратили дронове да хвърлят бомби по ислямиста. В този момент Джон се е намирал в кола много близо до град Рака, който е известен като крепост на радикалните ислямисти. Той е роден в Кувейт, но е британски гражданин и живял в Лондон. Говори се, че е вожд на най-кървавата група за обезглавяване. Екипът е кръстен на четворката от Ливърпул - бийтълсите. Оттам идва и прякора на палача.

За първи път той се появи в разпространено видео с обезглавяването на американския гражданин Джеймс Фоли. След това уби US журналиста Стивън Сотлов, британците Девйди Хайнс и Алън Хенинг, както и японския журналист Кенджи Гото. Последваха и други видеозаписи с обезглавяване. Джон винаги е с черни дрехи и качулка. Виждат се само очите му. Мохамед Емвази, както е истинското име на екзекутора, бе разпознат по лондонския му акцент.