Недоволството от загубата в привържениците на Левски изби в опит за саморазправа срещу футболистите на отбора, загубил и последното дерби за сезона срещу ЦСКА - 1:3. "Сините" традиционно отидоха да успокояват публиката, този път обаче двете страни не се разделиха приятелски. Запалянковците бяха доста агресивни, Димитър Макриев по ударен по главата, а Даниел Димов тръгна на саморазправа с фен, но бе изтласкан настрани. 

Остри реплики с хора от сектор "Б" размени и треньорът Елин Топузаков. След мача левскарите обявиха, че няма да говорят с журналисти, дори при заплаха от глоба. Пред медиите застанаха единствено Топузаков, Валери Божинов и капитанът Орлин Старокин. "Загубихме, защото допуснахме груби грешки, отчете треньорът. До края ще играем мач за мач и във всеки един ще се опитваме да даваме най-доброто от себе си и да побеждаваме. Сезонът на Левски не е провал отсега, той е провален още след отпадането от "Иртиш"."

"Всички, които играха, се раздадоха, обяви Валери Божинов, който поне до момента не играе ролята на жокер за "Левски". Показаха сърце и душа, но нещо не ни достигна. За мен има нещо в Левски за 100-годишнината. Не знам дали е магия. Явно никой не иска "Левски" да има успехи. Изгубихме шансове и за титлата, и за купата. Остана ни един мач да изиграем днес, но не успяхме. Банално звучи, но се извинявам на феновете. За пореден път ни подкрепиха. Остана ни месец, в който да играем за победа и да ги зарадваме. Винаги ще има напрежение."

"Със сигурност ще имам разговори с Георги Иванов. Не съм забравил ръката, която ми подадоха. Важното е обаче да има някакъв проект, а не като тази година", допълни Божинов на въпрос какво е бъдещето му със синия екип.

В лагера на ЦСКА бурно празнуват успеха. Армейците все още имат шанс да се преборят с "Литекс" за второто място - разликата в точките е само една в полза на "оранжевите". И дори мечтаят тайно за титлата - "Лудогорец" е с шест напред, но и мач по-малко.

"Имахме възможност да си решим мача още през първото полувреме, рече Стойчо Младенов, вече прекръстен от някои на Четворчо. Радвам се, че при резултат 1:1 реагирахме и спечелихме. Вината Левски да е в толкова лошо състояние в навечерието на 100-годишнината е именно ЦСКА, тъй като ги бием непрекъснато. Вкараха ни гол и само ни ядосаха. Видяхте после какво им се случи. ЦСКА също беше потопен, но ние успяхме да се изправим. Феновете стоят в основата на доброто представяне на клуба. Те ни дават допълнителна мотивация."

Мартин Петров, който влезе като смяна при 1:1 и изработи гола на Иван Маркович за 3:1, потвърди, че това е последният му мач срещу "Левски". Един от големите в родния футбол за последните 15-ина години спира с футбола през май. 

"Изключително съм радостен. Просто нямам думи. Много здраве, вяра и сили на всички тези фенове и на всички българи, каза бившият национал и футболист на отбори като "Волфсбург", "Атлетико" (Мадрид), "Манчестър Сити", "Болтън" и "Еспаньол". Да, това бе последното ми дерби. Дано и през следващата година така да продължим. Измъкваме шести мач в последните минути, но така става след като играеш дисциплинирано. Надявам се през следващия сезон да видя в ЦСКА една стабилност - не само от финансова гледна точка. През тази година показахме, че сме колектив. Спокоен съм, защото има момчета с голямо бъдеще като Ивайло Чочев."