Джон Сняг участва в шестия сезон на фентъзи сериала „Игра на тронове“… Или поне така изглежда от първия постер, разпространен в понеделник от НВО. Освен окървавеното лице на героя, убит на Вала в самия край на пети сезон, на плаката се вижда и кога ще продължи сагата – през април догодина.

gameРедица американски градове – от Ню Йорк до Лос Анджелис – осъмнаха с билборди с окървавения Джон Сняг и надпис „Април“. Така създателите на сериала още повече нагнетяват конспирации – мъртъв ли е наистина героят на Кит Харингтън, който бе убит в последния епизод на пети сезон? Дали не е станал бял бродник?

В средата на септември, след няколко месеца хладнокръвно мълчание около смъртта на смелия командир на Стража, Харингтън поддаде на натиска и потвърди онова, което всички фенове подозират. Джон Сняг не е мъртъв. Той е достатъчно жив, за да го видим в „Игра на тронове“ поне още няколко пъти.

Харингтън потвърди това пред холандското списание „Хюмо“ в следния диалог с интервюиращия:

Кит: – Важното е, че сега знам точно колко време продължава договорът ми, а междувременно…

Интервюиращ: – Колко сезона още?

Кит: – Добър опит (смее се). Не мога да говоря за това. Нека просто кажем, че „Игра на тронове“ ще остане част от живота ми известно време, вероятно ще съм в 30-те си години, когато приключи. Едно нещо е сигурно: денят, в който вече не съм в сериала, ще е денят, в който ще се зарина с кино проекти (смее се)“.

Разбира се, всичко би могло да е добре премислена рекламна стратегия. Остава ни единствено да изчакаме до април догодина, за да видим ще се вдигне ли Джон Сняг от мъртвите.

Площад "Славейков"