39-годишният американец Морис Харис е следващия съперник на Кубрат Пулев на професионалния ринг. Мачът е на 5 декември на галавечер в най-новата зала на Хамбург - "Айлънд парк". 

Харис има 50 мача в кариерата си, от които 26 победи, 11 с нокаут. Последната му изява е на 10 октомври в Каракас (Венецуела), където губи от Александър Устинов (Узбекистан) битката за вакантния пояс в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

Мачът на Пулев ще е предпоследен в програмата на галавечерта, наречена "Обратно към корените". Последната дума ще има съотборникът му в тима на "Зауерланд" Джак Кулкай (20 победи, 10 с нокаут). Германецът ще защитава световната титла в категория лека-средна на WBA срещу непобедения досега австралиец Денис Хоган (22-0). Кулкай, известен с прякора Златния Джак, е шампион на планетата за аматьори от "Милано 2009" и сребърен медалист от европейското "Ливърпул 2008", където Кобрата триумфира със златото в категория над 91 кг.

Пулев и Кулкай се подготвят под ръководството на един от най-успешните треньори в историята на германския бокс - Ули Вегнер.