Скъпа, Даря! Скъпи, Шамир! Равнището на заплаха – червено! Ердоган планира да свали руски самолет в Сирия, за да вкара Турция във война с Русия. Всяка война е най-добрият начин един диктатор да запази властта си. Моят източник (работи под псевдонима „фуат авни“ в туитър от много години е „дълбокото гърло“ в правителството на Ердоган) никога не греши и потвърждение за атаката не идва само от него“.

Такова писмо твърди, че е получила специалната кореспондентка на руското издание Даря Асламова. Това станало преди месец.

По това време аз работех в Турция за мен беше смъртна опасност да публикувам подобно писмо“, пише в „Комсомолская правда“ Даря Асламова.

Публикацията излиза няколко часа след като Турция свали руски „Су-24“, който навлязъл във въздушното пространство на страната.

Русия отрече самолетът да е напускал въздушното пространство на Сирия, а Владимир Путин нарече действието на Турция „удар с нож в гърба“.

Но аз направих каквото можах. Разпратих писмото до влиятелни приятели, също и в чуждестранни медии, които също не публикуваха съобщението. И съвестта ми е чиста. Общият ни приятел Израил Шамир написа коментар в „Комсомослская правда“ с предупреждение“, продължава Асламова.

Журналистката е популярна и с публикациите и филмите за България, в които тя интервюира българи, недоволни от европейския път на развитие на страната и желаещи излизане от ЕС и НАТО и връщане в орбитата на Русия. 

В Русия е известна с широкия си кръг от интереси, провокативно поведение и еротичните си снимки.