Треньорите на "Атлетико" (Мадрид) и "Челси" останаха със смесени чувства след снощния първи полуфинал в Шампионската лига, завършил 0:0 на стадион "Висенте Калдерон" в испанската столица.

Наставникът на лондончани Жозе Моуриньо е по-скоро доволен, че тимът му не допусна гол, а "бетонът" му за пореден път издържа тест за качество - този път срещу лидера в испанския елит. Лошата новина за Жозе са контузиите на вратаря Петър Чех (в рамото) и на капитана Джон Тери (глезен).

"Смятам, че резултатът е реален. Вратарят на домакините Куртоа не се наложи да прави трудно спасяване, същото се отнася и за Шварцър, отчете Моуриньо. Това бе мъжки сблъсък. В тактическо отношение "Атлетико" повече владееше топката, но с проблемите, които имахме, можем да сме доволни от резултата. А у дома ще се раздадем докрай. Исках да спечелим с 5:0 и вече да сме на финал, но знаех, че това няма как да стане. На това ниво няма лесни мачове. Трудно е да си тръгнеш от този стадион без да загубиш. Това не е страхотен резултат, но е резултат, който ни дава добри шансове преди реванша на "Стамфорд Бридж". Не започнахме мача с мисълта да играем за 0:0, но той тръгна в определена насока и за нас стана по-важно да не допуснем гол. Имахме и няколко шанса да отбележим, но не се възползвахме."

За травмите на ключовите футболисти треньорът обяви следното:

"За Петер Чех сезонът приключи. Не ме питайте подробности. Относно Джон - ще трябва да стигнем до финала на Шампионската лига, за да го пусна отново в игра."

Предводителят на "дюшекчиите" Диего Симеоне не скри, че е разчитал дори на минимална победа.

"Стана доста тежък сблъсък и никой от двата отбора не успя да вземе предимство. Един гол можеше да бъде напълно достатъчен, за да ни донесе победата, рече Симеоне. Мачът бе напрегнат, а двата отбора се бореха до последно. Всеки има право да играе с такава тактика, каквато намери за най-удачна. Треньорът на "Челси" е един от най-добрите в света. Има и такива моменти, в които се залага на отбраната. Това равенство устройва повече "Челси", но тяхното предимство не е чак толкова голямо, защото който спечели в реванша, ще отиде на финал. На нас ни стига и равенство с голове."

Тази вечер от 21:45 е другият полуфинал - между фаворитите "Реал" (Мадрид) и "Байерн" (Мюнхен). Срещата е на "Сантяго Бернабеу" - отново в испанската столица.