Григор Димитров и французинът Гаел Монфис дадоха съвместна пресконференция в отлично настроение и с много шеги преди утрешния си демонстративен мач от 20:00 часа в разпродадената зала "Арена Армеец".

Гришо говори за много неща, свързани с тениса, отминалия сезон и бъдещето си. Няколко негови отговора се запомниха. Най-вече по какъв начин отвърна на майка на млад тенисист, която му разказа за лошите условия в България и че балон в столичния квартал "Младост" е паднал от вятъра и дъждовете в последните дни.

"Не съм запознат с работата в България. Но мястото няма значение. Аз израснах в Хасково, дори не съм играл в балон, разкри Димитров. - Играх на дъски. Ставахме много рано с баща ми и в 6 часа сутринта правихме очертанията на корта с тиксо. Мястото не е признак за резултати. Ходих да тренирам в Париж. Имат си зала с надморска височина, но това не е гаранция. Ако имаш желание и семейството те подкрепя, всичко е възможно. Нещата са прости, но не можем да ги видим отстрани. Никой не ме е карал да се захващам с този спорт, но винаги съм го искал и съм се старал да играя. Просто съм щастливец, че баща ми е бил треньор."

Григор не даде конкретен отговор на въпроса дали ще участва на първия в България турнир за мъже в календара на АТП - в началото на идната пролет.

"Още не знам. Започнах да работя с нов треньор и нямам представа какво ще правя в следващите 3 седмици, какво остава за след няколко месеца. Още е много рано", рече първата ни ракета.

Монфис каза, че е направил кратка разходка из центъра на София, независимо от лошото време. Видял е парламента и храм-паметника "Александър Невски", има снимки.

"Григор е чудесен. Добри приятели сме. Познаваме се отдавна. Преди години той се опитваше да говори френски, но вече го е забравил. Ако говорим за тенис - за мен той ще вземе титла от Големия шлем. Продължава да се развива и мисля, че скоро ще постигне целта си и се надявам да го подкрепите, обяви шоуменът. Нямам думи за случилото се Париж. Това беше голям удар. Всички сме в шок. Няма какво да се каже. Просто се опитваме да покажем, че във Франция хората сме добри и че животът продължава - няма да спираме да ходим на концерти, да пием кафе, да излизаме..."

Очаквайте още подробности.