Григор Димитров и френският му приятел Гаел Монфис сътвориха шоу за повече от 12 хиляди зрители в "Арена Армеец" и още много повече пред телевизорите. Българинът спечели с 6:3, 6:4, но резултатът е последното нещо, което имаше значение тази вечер.

Двамата обещаваха, че двубоят ще е със състезателен характер, но така бе до средата на първия сет. При 3:2 Димитров даде ракетата си на едно от момчетата, които подават топките. То спечели точка, зачетена от съдията. Монфис, един от шоумените на тениса, отвърна подобаващо - в следващия гейм взе три от децата, раздаде им ракети и така играха четирима срещу Димитров.

Залата на няколко пъти стана на крака, за да аплодира ефектни изпълнения и "артистични" разигравания. Гаел се "заигра" със съдиите, направи го и в изказването си между двата сета, когато обеща, че ще праща топката само в средата на корта, за да не му бъде отсъждан аут. Григор бе доста по-обран, видимо развълнуван заради допира до българската публика.

Той се извини за безсънните нощи, в които хората са ставали да го гледат, а той ги е разочаровал.

"Никога не съм ви изоставял", рече Гришо. И се разплака. Сълзи имаше и в очита на майка му.

Григор обеща да се върне скоро, а публиката почна да скандира "февруари, февруари", когато е турнирът от АТП в същата зала.

След края на мача Димитров и Монфис играха тайбрек на двойки заедно с български таланти. А Григор дълго нямаше шанс да напусне залата, тъй като десетки деца го обсадиха за автографи.