Вече бившият световен шампион по бокс Владимир Кличко ще поиска мач реванш от новия повелител на ръкавиците Тайсън Фюри.

Снощи наричаният "цигански крал" Фюри сензационно отне всички титли на световния шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко. 206-сантиметровият гигант победи украинеца по точки с единодушно решение на арбитрите.

"Бях много добре подготвен. Тайсън беше много бърз и енергичен. Никога не съм мислил, че той е способен на това. Усещах, че ми липсва скорост и не можех да намеря правилната дистанция. Знаех, че съм назад по точки, но имах рецепта за победа. Чувствах се силен, но не успявах да намеря правилния подход към него. Както и да е, все пак има реванш", каза Кличко. 

В Дюселдорф 206-сантиметровият Фюри победи украинеца по точки с единодушно решение на арбитрите. Те отсъдиха 115:112, 115:112, 116:111 в полза на англичанина.

Детронирайки Кличко Фюри стана новият носител на титлите във версиите на WBA (Световна боксова асоциация), WBO (Световна боксова организация), IBF (Международна боксова федерация) и IBO (Международна боксова организация). Двубоят като цяло мина под знака на скуката в тежка категория в последните години.