Един от най-великите баскетболисти на последните близо 20 години - Коби Брайънт, обяви, че слага край на кариерата си в края на сезона. Играчът на "Лос Анджелис Лейкърс" навърши 37 г. на 23 август.

Легендата написа две емоционални писма. Едното е към любимата си игра и започва със "Скъпи баскетбол". Другото е адресирано до феновете и е озаглавено "Когато се запознахме, бях още дете". Тази нощ "Лейкърс" гостува на "Филаделфия 76" и всеки един посетител на мача ще получи посланието на скъпа хартия с релефни букви, подпис и т.н.

Вестта предизвика разпродажба буквално за минути на още неизтъргуваните билети. Може би моментът не е избран случайно, тъй като Коби е роден във Филаделфия. 

Зачестилите контузии явно са накарали Брайънт да вземе трудното решение. Досега той казваше, че не е сигурен колко още ще играе. Този сезон в НБА той се завърна след операция на глезена, но представянето му е най-слабото, откакто е в лигата. Съответно "Лейкърс" също върви зле.

Коби Брайнт държи рекорда за брой сезони само в един отбор в Националната баскетболна асоциация - 20. Той премина в един от най-титулуваните отбори в НБА още като тийнейджър, тъй като "Шарлот Хорнетс" го взе още от гимназията. И после го даде на "ЛА Лейкърс".

Брайънт е на трето място във вечната ранглиста на реализаторите на НБА, като през миналата година изпревари Майкъл Джордан. Пет пъти е шампион, има 17 участия в "Мача на звездите", 16 от които поредни. Индивидуалните му отличия са безброй. Два пъти е олимпийски шампион със САЩ - от игрите в Пекин и Лондон.