Прокурорката от Софийска градска прокуратура Боряна Бецова даде да се разбере, че не се притеснява от дисцилинарката, която може би днес стартира срещу нея. В събота правосъдният министър Христо Иванов каза, че ВСС се събира извънредно в понеделник, за да обсъди дисциплинарни производства срещу Бецова и шефа й в градска прокуратура Христо Динев.

Най-вероятно става въпрос за неуспелия министър на инвестиционното проектиране Иван Данов, смятан за приближен на ДПС. Именно прокурор Бецова прекрати досъдебното производство за това, че той е получавал обезщетение за безработица от Франция. В съда днес обвинителката обясни, че има закон, според който ако излезеш на трудовата борса и след това започнеш нова работа, като заплатата ти е под 70% от предишната заплата, имаш право на обезщетение. Във Франция Динев е получавал 4 хил. евро, а като преподавател във Варна по-късно - 400 лв.

"Това е много под 70%", каза Бецова, пояснявайки защо не е намерила основание да повдигне обвиение.

Освен това тя изтъкна като втори аргумент любопитния си мотив, че и Франция не е образувала дело срещу Данов цели 10 години.

"Не ме притеснява нищо", каза Бецова, която в момента е прокурор и по делото на Христо Бисеров.

Столичната обвинителка неволно се прочу, когато френският посланик Ксавие дьо Кабан написа в Туитър: "Боряна Бецова каква ябълка е"?