Датите за първия в България и мъжки тенис турнир в календара на АТП бяха потвърдени на пресконференция днес - 1-7 февруари в столичната зала "Арена Армеец". Наградният фонд е 453 000 евро, а жребият за основната схема ще се тегли на 30 януари.

До края на тази година ще знаем иманата на участниците, тъй като тенисистите сега почват да изготвят програмата си за идния сезон. Григор Димитров още не е казал "да" или "не". Надпреварата е насрочена непосредствено след края на Откритото първенство на Австралия по тенис. Което означава, че никой от най-добрите няма да играе тенис в София, пък и турнирът още е съвсем нов.

Надеждите са, че ще има състезатели от топ 20 или 30. Преговори се водят с Маркос Багдатис, Фелисиано Лопес, Гийермо-Гарсия Лопес и т.н. Квалификации преди 1 февруари ще започнат 16 състезатели.

Цената на билетите е от 10 до 80 лева. Деца до седем години ще влизат безплатно, а тези на възраст от 7 до 14 г. са с 50 процента отстъпка. 

Мъжкият турнир поема щафетата от женския, който до миналата година се провеждаше в София, а спонсорът е един и същи - турската компания Garanti Koza. Надпреварата носи нейното име.