Първото дете на основателя на Facebook Марк Зукърбърг е тук. Съпругата му д-р Присила Чан е родила момиченце през тази седмица. Събитието бе съобщено за първи път, разбира се, на фейсбук профила на Зукърбърг. Веднага след това новината се превърна във водеща за световните агенции. Името на дъщеричката на Зукърбърг е Макс.

Макс, обичаме те и чувстваме огромна отговорност да оставим света по-добър за теб и всички деца“, се казва в писмо на двамата родители до малката Макс, публикувано в профила на Зукърбърг.

Пожелаваме ти живот, изпълнен със същата любов, надежда и радост, какви ни донесе ти. Нямаме търпение да видим какво си донесла на този свят.“

Втората голяма новина е решението на семейството да дари 99% от акциите си в компанията Facebook, които към днешна дата се равняват на 45 милиарда долара, на новата си Инициатива „Чан Зукърбърг“, „за да можем заедно с хора по целия свят да развием човешкия потенциал и да работим за равенство между всички деца през следващото поколение“.

Първоначалните цели на иницитавита ще бъдат в областите персонализирано образование, откриване на лечение за болести, контакти между хората и изграждане на силни общности.

Знаем, че това е малък принос в сравнение с ресурсите и талантите на всички тези, които вече работят по темите. Но искаме да направим това, което можем и да работим заедно с много други“, пишат щастливите родители. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!