Лидерът на ДСБ Радан Кънев и правосъдният министър Христо Иванов са новите Кимон Георгиев и Дамян Велчев. Поне ако се вярва на някои медии, които дни наред тръбят, че двамата са подготвили държавен преврат срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров.

Случайно или не от ГЕРБ, основната управляваща партия и пряко засегната от "преврата" по-скоро избягват да коментират тази тема. За това Клуб Z потърси за коментар зам.-шефа на парламентарната група на герберите Цвета Караянчева.

- Г-жо Караянчева, намирате ли за сериозни твърденията, че Радан Кънев и Христо Иванов са направили опит за преврат? А именно - искали са да свалят от постовете им премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, като са се възползвали за тази цел от услугите на някои медии и дори са въвлекли ЕК в заверата.

- Не мисля, че това са сериозни твърдения. В медийното пространство виждаме, че се говорят различни неща. Трябва да се уповаваме на източници, които дават вярна информация. Не мисля, че има такъв заговор.  Все пак г-н Кънев и Реформаторският блок са от управляващата коалиция. Ние подкрепяме една и съща програма. Нормално е във времето някой да вкарва и някакви интриги.

- Случайно ли е това, че тази интрига се появява точно сега, преди второто четене на промените в Конституцията, свързани със съдебната реформа?

- Както изглежда няма нищо случайно. Предполагам, че има някакъв замисъл в това. Но не обичам теориите на конспирациите. Надявам се тези интриги да не повлияят на следващите събития, които предстоят, като най-важното е промяната на Конституцията.

- Има ли депутати от ГЕРБ, които са склонни да вярват на твърденията за преврат?

- Не, не мисля. Просто се информираме от медиите. В крайна сметка ние сме хора със стаж в политиката. Имаме здрави позиции. Няма как тези твърдения да ни съборят.