"Реал" Мадрид победи с 1:0 "Байерн" във втория полуфинал за Шампионската лига.
В началните минути превъзходство имаха гостите от Мюнхен, като опасни удари към вратата на Икер Касияс отправиха Ариен Робен и Марио Манджукич. Вместо обаче да вкарат, баварците допуснаха гол, който падна след бърза контраатака на Белия балет и серия грешки в отбраната на "Байерн". В 19-ата минута Фабио Коентрао спринтира по лявото крило, след като получи хитра топка от Кристиано Роналдо. Защитникът надбяга Давид Алаба и центрира през краката на Данте, намирайки в наказателното поле Карим Бензема, чийто точен шут не остави никакви шансове за вратаря Мануел Нойер.

В началните минути на второто полувреме Байерн отново наложи превес. Опитите на Франк Рибери, Робен и колегите им да пробият вратата на Касияс обаче бяха безрезултатни. В 68-ата минута Роналдо проби отляво и шутира опасно от границата на наказателното поле, но Нойер успя да избие в корнер.

Малко по-късно Марио Гьотце се озова сам срещу Касияс, но вратарят бе на мястото си и спаси. В добавеното време Томас Мюлер игра за дузпа, падайки в наказателното поле на домакините, но реферът Хауърд Уеб не се остави да бъде подведен.