В парламента тече инфарктното второ четене на промените в Конституцията, свързани със съдебната реформа. По това време обаче се оказва, че тече и важен мач. Толкова важен, че е ангажирал цялото време и внимание на премиера. Бойко Борисов играе с екипа на "Витоша" (Бистрица) срещу ветераните от "Миньор" (Перник). Мач от първенството на ветераните.

Борисов пристига около 20 минути преди началото, разгрява и се мята самоотворжено в играта. Точно по това време започва обсъждането на най-спорния текст за съотношението на квотите в прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

14,00 ч. Мачът започва. Докато Борисов в добра спортна форма излиза на терена, на трибуната на Народното събрание се качва правосъдният министър Христо Иванов, за да обясни защо този текст е от ключово значение за бъдещето на съдебната реформа. "България, българската демокрация има нужда от това", казва той.

Няколко минути след началото на мача Борисов се впуска в атака. Публиката аплодира премиера, който повежда "Бистришките тигри". Ожесточените дебати в парламента продължават.

14,50 ч. Начало на второто полувреме, след като ветераните са ползвали малко по-дълга почивка. Резултатът е 3:1 за "тигрите" на Борисов. Премиерът излиза на терена във видимо добро настроение.

По това време депутатите гласуват, "за" са само от Реформаторския блок, предложението прокурорите да нямат мнозинство в своята колегия е отхвърлено. Реформаторите остават самотно малцинство.

14,55 ч.  Христо Иванов подава оставка.

15,05 ч.  Съдията отсъжда дузпа за "Витоша". Никой няма съмнение кой ще е изпълнителят й. Борисов се засилва, вратарят обаче хваша ъгъла и избива топката. Акцията на "тигрите" продължава. Съотборник на Борисов му подава отличен пас и премиерът не изпуска новия шанс. Гол! Радост по трибуните. Малко след това той си тръгва. Мачът завършва с 6:3 за "Бистришките тигри". В парламента Радан Кънев обявява, че става опозиционен депутат, Цветан Цветанов разяснява, че министърът не е бил жертван.

15,45 ч.- Премиерът вече е на своя пост в Министерския съвет. Среща се с Христо Иванов и много набързо приема оставката му.

Ето и клип от спортните активности на премиера, заснети то бТВ: