Силни дъждове се изсипаха в цялата страна днес, като на много места затрудниха трафика, а във Видинско бе обявено бедствено положение, след като няколко къщи бяха залети от придошла вода. Към момента бедствено положение в област Видин са обявили две общини – Ружинци и Чупрене.

Пороен дъжд, придружен с градушка, наводни пътни участъци в Ловешка област, като за половин час беше затворен за движение главният път "София - Варна" в района на село Български извор, след като нивото на водата е достигнало 25 см. Областният управител на Ловеч Милко Недялков съобщи, че в момента е сериозно положението в района на селата Борима и Старо село в Троянско. Пътят между тях е залят от дъжда и затворен за движение. От планината се стича вода около метър и половина.

Най-голямо количество валежи днес е отчетено в Пловдив - 35 литра на квадратен метър, съобщиха за от Институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Във Враца са отчетени 23 литра на квадратен метър, в София 15 литра на квадратен метър.
Служители на гражданска защита и полицията ще следят ситуацията през цялата нощ, защото има опасност от нови наводнения в отделни райони заради проливния дъжд.