Актрисата Лупита Нього, която тази година взе "Оскар" за най-добра поддържаща женска роля, бе обявена за най-красив човек на годината от сп. People.

31-годишната Лупита, която взе наградата на Академията за ролята си в "12 години в робство" на Стив Маккуин, призна, че дори не е мечтала да се появи на корицата на престижното списание. "Това е огромен комплимент. Много се радвам за всички момичета, които ще видят мен на обложката и ще се почувстват значително по-уверени", казва актрисата с чудесно чувство за хумор.

Лупита е родена в Мексико и израсла в Кения. Тя споделя, че като дете харесвала това, което виждала по телевизията. "Светла кожа и дълги прави коси - това бяха моите детски критерии за красота. И подсъзнателно започваш да цениш повече видяното, отколкото собствените си черти", добавя актрисата.

Тя обяснява през смях, че майка ѝ постоянно ѝ повтаряла, че е красива, и тя, в края на краищата, повярвала. Лупита казва, че ѝ е най-приятно да чува комплименти, когато няма капка грим по лицето си. "Най-важното за човека е щастието", заявява тя.

Припомяме, че през годините за най-красиви човеци на годината според People са били обявявани личности като Гуинет Полтроу, Мишел Пфайфър, Том КрузАнджелина Джоли, Брад Пит и Мел Гибсън.