Лидерът на Атака Волен Сидеров се превърна в "звезда"... на "отечеството" Русия.

Това съобщиха от пресцентъра на партията. Става въпрос за орден - "Звезда на отечеството", който националистът, ревностен защитник на интересите на федерацията у нас и громител на всичко що е американско, получил в Москва.

Литването му за руската столица не бе оповестено предварително, и така чак днес стана ясно от къде е избрал Волен да стартира предизборната му кампания за Европарламента. Отличието връчил космонавтът и два пъти герой на Съветския съюз Борис Волинов. 

В Москва Сидеров е с втория и третия в листата - депутатите Десислав Чуколов и Магдалена Ташева. 

"Те ще бъдат гласа на тези българи, които искат Европейският съюз или да се промени, или да се разформирова", представил ги на космонавта националистът.

"Ние от "Атака" смятаме, че днес ЕС е марионетка на САЩ и на това трябва да се сложи край. Ние смятаме, че България трябва да е неутрална във военно отношение и да не членува в НАТО. Убедени сме, че България и Европа трябва да развиват приятелски културни и икономически отношения с Русия, а не да враждуват с нея", посочил още той и запознал руснаците с позицията на партията си, изразена многократно и в парламента - че признава референдума в Крим за легитимен и е против налагане на санкции на федрацията.

Но не само това. Сидеров запознал космонавта и с бъдещите си политически планове, които включват атака на Министерския съвет.

"Когато у нас има правителство на "Атака" и аз съм министър-председател, България ще излезе от НАТО и ще върне пълноценните отношения с Русия, която смятаме за братска страна", уверил той.

А на изпроводяк, пратил и поздрави.

"Скъпи приятели, приемайки високото руско отличие, искам да ви предам братски поздрави от преобладаващата част от българския народ, който обича руския народ и който помни, че от турско иго го освободи не Европейският съюз, а братска Русия. Благодаря за честта, желая успехи на руското държавно ръководство в укрепването на държавността и на братския, православен руски народ!", каза Волен Сидеров.