Дори бившият мениджър на Михаел Шумахер - Вили Вебер, няма право да го посещава в имението на пилота край Женевското езеро, оплака се самият той пред германската преса.

Корина, съпругата на възстановяващия се от тежка мозъчна травма пилот, е наложила строг режим за визити, за да опази съпруга си от медийното внимание. Поради което е отрязала целия достъп до него. Строгият режим означава, че единствено 15 медици и рехабилитатори от лекуващия екип и семейството имат право да виждат Михаел. Може би и говорителката Сабине Кем. За всички останали има "знак стоп".

Вили Вебер първо шокира с пост във фейсбук, а после говори пред в. "Билд".

"Истина е това, което написах в социалната мрежа. Корина ми забранява какъвто и да било контакт с Михаел. Поисках може би дузина пъти да ми разреши да отида да го видя. Всеки път отговорът беше един. Ситуацията е ужасна за мен и моето семейство, което страда. 25 години сме били близки. Никой не може да си обясни защо е това отношение", казва 74-годишният Вебер.

А Вебер не е кой да е за Михаел Шумахер. Той беше негов мениджър още от тийнейджърските години и по време на всичките 7 титли във Формула 1. Мнозина твърдят, че ако не е бил Вебер - винаги ценен съветник, а понякога и баща за Шуми, той не би имал същия успех.

Поради което двамата винаги са имали много повече от работни и бизнес отношения.

Преди броени дни клюкарското списание "Бунте" написа, че Шумахер прави малки стъпки и повдига едната си ръка. Това моментално бе опровергано от Кем за "Билд".

На 29 декември ще се навършат точно 2 години, откакто Михаел падна на ски във френските Алпи и удари главата си.