Смъртта на основния свидетел срещу т. нар. Братя Галеви - Пламен Миланов, официално е квалифицирана като нещастен случай, съобщава "Струма". 49-годишният собственик на таксита в града и 35-годишната му приятелка Теодора бяха открити снощи мъртви в апартамент без ток, в който е работил бензинов генератор. Задушаване е причината за двойната смърт, гласи информацията, докладвана в МВР, пише медията.

ВИЖТЕ КАК ПЛАМЕН МИЛАНОВ СВИДЕТЕЛСТВА СРЕЩУ ГАЛЕВИ

В сградата не са ползвали услугите на ЧЕЗ и са намерели собствен начин на отопление и произвеждане на ток. Бензинов генератор е произвеждал електричество в офисите на Миланов. Както е известно, при работа на двигател с вътрешно горене в затворено помещение, ако не се проветрява, отделеният въглероден оксид убива.

Не е ясно защо Миланов и жената с него, която е служителка в известна телекомуникационна компания, не са предвидили това.

Пръв на мястото снощи е бил таксиметров шофьор от компанията на Миланов. Той, придружаван от големия му син открил телата, след като съпругата на бизнесмена вдигнала полицията и близките си на крак заради отсъствието му. Не вдигал телефона си с часове и не се прибрал в дома си, което било несвойствено за него. Независимо от нея пък в полицията е подаден сигнал и за изчезването на Теодора. Така е започнало търсенето им. Колата на Миланов била паркирана в близост до офисите му - така се досетили, че може да е вътре.

Според първоначалния оглед Миланов и Теодора са издъхнали часове преди да бъдат открити. Снощи малко преди полунощ те бяха изнесени от сградата.