"Реал" (Мадрид) изпусна още един влак.

Под това заглавие испанският спортен всекидневник "Марка" обобщи състоянието на кралския клуб. Той не можа да се възползва от нулевото равенство на "Барселона" срещу "Еспаньол" и да изравни по точки кръвния враг, макар и с мач повече.

"Реал" не можа да победи като гост "Валенсия", макар че на два пъти повеждаше в резултата. Срещата от XVIII кръг завърши 2:2, като в последните секунди само неточността на Негредо попречи на домакините да спечелят.

Главният проблем на "Реал" е, че не е спечелил нито един мач срещу най-силните отбори от началото на първенството, отбелязва "Марка".

Освен това, старши треньорът Рафаел Бенитес разчита на едни и същи хора. За пореден път той не пусна в игра Иско и колумбиеца Хамес.

От друга страна, наставникът за първи път даде шанс на Матео Ковачич като титуляр. Хърватинът обаче се "отблагодари" с директен червен картон в 68-ата минута за груб фаул.

Така Бенитес е вече съвсем в безтегловност. От Коледа насам се говори, че той може да бъде сменен съвсем скоро от Зинедин Зидан. Въпреки провала във Валенсия, президентът Флорентино Перес не е обелил и дума за смяна. Тя обаче изглежда вече неизбежна, коментира "Марка".

Първи в класирането е "Атлетико" (Мадрид) с 41 точки. Втори с мач по-малко е "Барселона" с 39, а трети - "Реал" с 37.