Великата певица Селин Дион (47 г.) е потопена в неизказана скръб. Тя загуби любовта на живота си. Съпругът ѝ Рене Анджелил (73 г.) бе покосен от рак на хранопровода.

Скръбната вест съобщи късно снощи самата Дион в туитър:

“След продължителна и смела битка с рака Рене Анджелил почина тази заран в къщата ни в Лос Анджелис.”

На личната си интернет страница Селин Дион оповести, че повече подробности по тежката загуба ще съобщи през следващите дни. Сега на семейството било нужно време, за да може да се отдаде на скръбта си.

Селин и Рене сключиха брак през 1994 г. и имат три деца. През 2001 г. на бял свят се появи първата им рожба Рене-Чарлз, а през 2010 г. се родиха близнаците Нелсън и Еди. Дион и Анджелил се запознават, когато тя е едва 12-годишна. Той открива таланта ѝ и проправя пътя ѝ към голямата сцена. До брак се стига обаче много по-късно – през 1994 г.

Рене Анджелил, който е с 26 години по-възрастен от Селин Дион, е роден в Монреал. Майка му е канадка, а баща му сириец. Неговата кариера като музикант тръгва от бенда “Les Baronnets”. От 1972 г. е мениджър на известни изпълнители в Квебек.

Първия контакт между Анджелил и Дион осъществява майката на певицата. Тя изпраща на мениджъра, който вече си е спечелил завидна слава, записи на тогава 12-годишната си дъщеря. Той се среща със Селин, убеден е в таланта й и гради успешната ѝ кариера. Първият ѝ албум се появява през 1990 г., бракът идва 4 години по-късно.

Съдбата стоварва тежък удар върху щастливото семейство – Рене заболява от рак на хранопровода. През 2003 г. му е направена операция, но състоянието му продължи да е критично. През 2014 г. той сложи край на кариерата си като мениджър на съпругата си. Заради коварната болест Селин отказа турне, както и всичките си ангажименти в Лос Анджелис. Тогава Дион оповести, че иска да е единствено до любимия мъж във време на огромно изпитание.

По настойчива молба на Анджелил година по-късно тя се върна на сцената и изпя незабравимия хит “My Heart Will Go On”, посветен на Рене: “Любовта ни докосва само веднъж. И остава за цял живот. Тя няма да ни напусне до сетните ни дни”. 

Тогава Дион призна, че се е върнала на сцената по настойчивата молба на съпруга си. В поредица интервюта тя каза, че заради Рене искала да е силна, за да му дава кураж. Той пък пожелал да издъхне в прегръдката ѝ.

Селин му обещала: “Ок, ще бъда винаги до теб и ти ще се простиш с живота в моите обятия.”