"Реал" (Мадрид) ще обжалва наложената от ФИФА санкция да няма право да прави трансфери в два "прозореца" - през лятото на тази година и зимата на 2017-а. Дори да не постигне желаното, Кралския клуб ще спечели време. Големият градски съперник "Атлетико" също падна под ударите на ФИФА и не можа да привлича футболисти да същия период от време. И също обжалва.

Двата мадридски гранда са наказани за едно и също - нарушаване на трансферните правила при вземане на играчи под 18 г.

Разследвани са сделките за над 50 млади състезатели още от 2007 г. насам. Най-интересното е, дори нелепо, че сред тях са четиримата синове на Зидан, който наскоро стана старши треньор на "Реал", а години преди това работеше в клуба като наставник на подрастващи.

И четиримата наследници на Зизу - Елиас (10 г.), Тео (13 г.), Лука (17) и Енцо (20), са собственост на "Лос меренгес". Най-големият е в Б отбора на "кралете" и дори е играл за един от юношеските национални отбори на Испания, тъй като има гражданство. Все още обаче не е решил кой представителен тим да избере окончателно, като може да предпочете Франция или Алжир. Енцо играе на поста на баща си - №10.

17-годишният Лука, поне засега, е считан за най-талантлив от карето. Той е вратар и през месец май миналата година стана европейски шампион до 17 г. с Франция на първенството в България. Зидан-старши бе очакван на финала срещу Германия в Бургас, но в последния момент се отказа.

Другите двама са още малки, за да се правят прогнози.

"Барселона" вече мина по пътя на "Реал" и "Атлетико" - наказанието на Барса току-що изтече. Каталунците обаче обжалваха докрай и в крайна сметка получиха "малък прозорец", за да придобият желаните играчи. Същото се очаква да се случи с мадридските тимове.