Спортно-техническата комисия (СТК) на БФС анулира точките на "Литекс" от есенния полусезон в "А" група. По този начин "Лудогорец" има 36 пункта, а "Левски" - 31. След края на първата част от шампионата двата съперника бяха с равен актив - по 38.

Мотивът на СТК е, че провинението на "Литекс", заради което тимът бе изваден от елита - напускането на терена в сблъсъка с "Левски" на "Герена", е извършено в рамките на полусезона, а не след неговия край.

Има обаче две тълкувания на наредбата и решението на комисията отново ще разлюти "сините". В края на миналата година от "Герена" поискаха оставки в БФС, ако се стигне до анулиране на резултатите на "Литекс". Това вече е факт.

А според другото тълкуване, СТК трябвало да присъди служебни победи на съперниците на "оранжавите", тъй като фактическото изваждане от групата е станало между двата полусезона.

Така или иначе "Лудогорец" повежда на "Левски" с 5 точки и приема единствения си съперник за титлата на стадиона в Разград в началото на футболната пролет.

Спортно-техническата комисия потвърждава, че от идното лято "Литекс" трябва да играе в "Б" група.