Новият представляващ Висшия съдебен съвет (ВСС) Димитър Узунов не е изпращал никакви SMS-и по време на заседанието на съвета на 14 януари. Това става ясно от изявление на самия Узунов, което се позовава на справка от мобилния му оператор. Изявлението бе разпространено от пресцентъра на ВСС.

"Като член на ВСС и представляващ Висшия съдебен съвет, предоставям справка, издадена от мобилния оператор, чиито услуги ползвам и с която се удостоверява комуникацията от телефонния ми номер на 14 януари 2016 г. за периода от 9.30 ч. до 12.30 ч. Този документ ясно показва отсъствие на писмена кореспонденция с министър-председателя на Република България или с когото и да било друг", посочва в изявлението си Узунов.

 

Узунов бе главният заподозрян за SMS-а, изпратен до премиера Бойко Борисов, с който той се информира за хода на заседанието на ВСС. Впоследствие Борисов препрати този SMS на шефа на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

"ЛОЗАН ПАНОВ ОТНОВО ПРЕДЛОЖИ ДА ВИ ВИКАМЕ ВЪВ ВСС ПО ЗАПИСА С ДВЕТЕ "КАКИ", НЕ ГО ПРИЕХМЕ"

Въпреки тези подозрения обаче именно Узунов бе избран преди дни за представляващ ВСС.

УЗУНОВ СВЕТКАВИЧНО ЗАМЕНИ СОНЯ НАЙДЕНОВА КАТО ЛИЦЕ НА ВСС

Този избор провокира критики, като най-силни те бяха именно от Панов.

ЛОЗАН ПАНОВ: НЕ МОЖЕ ВСИЧКИ ДА СА МАСКАРИ

Веднага след това Узунов заяви, че ще докаже чрез разпечатка, че не той е подателят на скандалния SMS.

Междувременно съветникът на премиера Яне Янев заяви, че той е пратил SMS-а на Борисов, но отрече да го е получил от член на ВСС.

ЯНЕ ПРАТИЛ СКАНДАЛНИЯ SMS НА БОРИСОВ