През изминаващата седмица "Литекс" научи, че няма шанс да продължи да играе в "А" група през пролетта, а вчера една от комисиите в БФС анулира резултатите на отбора през есенния полусезон.

Тази сутрин обаче клубът от Ловеч демонстрира, че сякаш нищо не се е променило - отборът продължава "по план", а целите, поставени миналото лято, не са се променили - титла в "А" група и спечелване на Купата.

С такива гръмки изявления "Литекс" замина за Испания за втората част от зимната си подготовка. Има нов треньор - Любослав Пенев, с който спечели последната си шампионска титла през 2011 г. След това само "Лудогорец" е бил №1 в България.

Бившият национален селекционер не беше много словоохотлив на летище "София". Той загатна, че "има неща, които ще ги разберем в най-скоро бъдеще, не искам да казвам повече." 

От футболисти на "оранжевите" стана ясно, че Гриша Ганчев им е заявил, че през пролетта ще играят в "А" група и трябва да се борят за титлата, а също така за Купата, където са полуфиналисти.

Главният мениджър Стойчо Стоилов, който предизвика гневна декларация от "Левски" вчера, добави, че има надежда "Литекс" да продължи да играе в родния футболен елит и ще си търси правата докрай.

А в Испания тимът ще играе контроли срещу следните отбори: "Динамо" (Загреб), "Рубин" (Казан), "Днипро" (Украйна), "Спартак" (Москва) и "Динамо" (Киев).

До снощи се смяташе, че истинската цел на подготовката е непродадени играчи на "Литекс" да блеснат срещу въпросните силни отбори и да се реализират трансфери.