МИРОСЛАВ МИЛКОВ

Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всяка седмица.

 

Започваме седмичния обзор с един подслушан телефонен разговор: 

- Мамо, трябва ли да купувам нещо?

- Да, нямаме хляб, кисело мляко, „Химко“ и сградата на bTV. 


***
Двама бизнесмени си говорили:

- Да ти се похваля. Тази седмица купих „Химко“, сградата на bTV и Джъстин Менголо от Камерун. А ти освен летището в Горна, да не си купил и Луната? 

- Е, как ще купя Луната, бе?

- Абе откъде да знам – гледам, че ? викат Вълча Луна...


***
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с помощник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд, като според медиите двамата са обсъдили визовия режим. Ето какъв всъщност е бил разговорът между тях: 

- Г-жо Нюланд, искам да поговорим за американските визи.

- О, да, и аз исках да поговорим за това, г-н Борисов.

- Така ли? Кажете.

- Гледам нивото ви по английски език, преди това прочетох биографията ви в „Уикилийкс“, и се чудя: Абе на вас кой ви е дал виза?

***
Ясен Тодоров от ВСС отказа да покаже изпратените есемеси от служебния си телефон, защото били със сексуален характер. 

Един от тези есемеси бил със следния текст: „Лозан Панов предложи да Ви викаме във ВСС, за да Ви таковаме заради двете каки. Не го приехме. Елате да ни таковате Вие.“


***
Депутатите приеха на първо четене въвеждането на електронното гласуване. Според тях гласуването по електронен път е абсолютно сигурно и доказателството е, че две седмици не може да се разкрие кой е изпратил един есемес. 


***
Стана ясно, че ВСС представлява събиране на важни хора, които поотделно не могат да решат нищо за записите с „двете каки“, но заедно могат да решат, че нищо не могат да решат за „двете каки“.


***
„Две батки“ си говорили:

- Чу ли, че легендарното имение на Playboy в Лос Анджелис се продава?

- Мерси, ама вече купих в Барселона. 


***
Паисиевата „История славянобългарска“ и „Къде си, вярна ти любов народна“ отпадат от учебната програма за 6-и клас и ще бъдат заменени с „Робинзон Крузо“. 

Министърът на образованието проф. Тодор Танев обоснова това решение така:

- Махаме Паисий и Чинтулов, щото са кръгли нули! Та по техните книги даже не е сниман филм! 


***
- Аз ще бъда най-евтин! – казал петролът.

- Не, аз ще бъда най-евтина! – казала рублата. 


***
Уил Смит, съпругата му Джейда Пинкет и други холивудски звезди ще бойкотират наградите „Оскар“ заради липсата на номинирани чернокожи актьори.

- Стига вече! И аз ще бойкотирам наградите „Икар“! – обяви Кофе Бабоне. 


***
Треньорът на националния отбор на Португалия научи, че през март e уговорена контролна среща с България... и изпрати повиквателна само на Кристиано Роналдо...


***
Българският национален отбор по футбол ще изиграе приятелска среща и с Македония. Хубавото на този мач е, че който и да бие, все ще са победили българите.