„Кой беше Стойнев? Пощальона? Стойнев ми е под достойнството да го коментирам“.

Това заяви днес пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, попитан как ще коментира думите на икономическия министър Драгомир Стойнев, че саботира българския национален интерес за „Южен поток“ и козирува на Европа.

„Разпадът в държавата е тотален. Вие виждате, че най-важната институция, парламентът, не може да се събере да работи. Там е разпад“, каза още Борисов.

„Ако ГЕРБ е толкова силен, и може да влияе на решенията в Европа, то нека си дадат оставката, и да оставят ГЕРБ да работи той. Национален интерес е това, което спазва българското и европейско законодателство. Национален интерес е това, което гарантира на България приходи. Това, което Стойнев, Орешарски и Станишев направиха, е поредният фарс“, допълни бившият премиер.

И припомни: „Първа заварка, сега им ги няма тръбите. От миналия август слушаме, че ще подпишат договор за „Южен поток”. Цялата власт е в тях, защо не го подписват?” Според Борисов Станишев ще се запомни с „неговите първи копки“.

„Прави на Белене, сега там има един гьол. Прави на „Южен поток” – сега има останали само няколко бетонни стълбчета. Какво им е виновен ГЕРБ“, попита Борисов.

Той коментира и работата на министрите с оглед на предизборната кампания: „Те на думи са много силни. Те замразиха и  „Хемус”, извадиха я от европейската програма и направиха Северна България провинция. Тунелът под Шипка те го замразиха, не друг” .

Вижте пълния запис на интервюто: