"Изключително слаби анализи по разни партийни сбирки. После пък сме поставени под наблюдение дали ще се разберем с ГЕРБ за КЗК, ама с други очи, не както ние от СДС само наблюдавахме как сега наблюдаващите се разбираха за ДКЕВР, БНБ, Сметна и др. Нахалничко... За капак Панчуков (не се напрягайте, не знаете кой е) ми направил анализ на парламентарната дейност на РБ, което вече ме хвърля в обятията на една "Бургас 63" с туршийка и кротко плачейки за десницата удрям лакти на масата...".

Това е написал на личния си профил във Фейсбук зам.-шефът на СДС Костадин Марков. Повод за коментара му е последното заседание на националния съвет на ДСБ, на което лидерът на партията Радан Кънев изнесе слово, в което конкретизира намеренията си за създаване на нов десен проект. Кънев упрекна и коалиционните си партньори за това, че не е ясно докъде се простира тяхната червена линия по отношение на компромисите с ГЕРБ.

КЪНЕВ: РЕПУБЛИКА ИЛИ ИЗБОРНА МОНАРХИЯ СЪС СТОЛИЦА БОЯНА?

Пред Клуб Z Марков поясни, че като съпредседател на Реформаторския блок до момента Кънев е участвал в преговорите с ГЕРБ за всички важни кадрови назначения. За това според него сега не е коректно именно той да говори публично как ще следи внимателно кой ще влезе в КЗК.

"Не казвам, че сме тръгнали да се договаряме", уточни обаче Марков.

Той коментира и намеренията на Кънев да прави нов проект.

"Радан води ДСБ към камерна сцена, на която той ще води моноспектакъл. Дори един Костов не успя. Яд ме е, че ние сме на един акъл, по много въпроси мислим еднакво, но сами си създаваме разделителни линии. Знам, че е честен човек, който искрено иска промени", каза Марков.

Вчера намеренията на Кънев бяха коментирани и от представители на ДСБ.

ДЕПУТАТ ОТ ДБГ: РАДАН КЪНЕВ Е ДИКТАТОР

ДБГ: РЕФОРМАТОРСКИЯТ БЛОК Е НА 2 ГОДИНИ, КАКЪВ НОВ ПРОЕКТ