20 години след смъртта на лидера на "Нирвана" Кърт Кобейн, полицията в Сиатъл публикува писмо на певеца до жена му Кортни Лав. Бележката е намерена в портфейла на Кърт след смъртта му и досега пазена в тайна.

В чалото на месеца, покрай 20-годишнината от самоубийството на Кобейн, сиатълската полиция показа на света невиждани дотогава снимки от апартамента му, правени в деня на смъртта. Сега доливат масло в огъня, пускайки "на пазара" нещо като иронична любовна записка на Кърт до Кортни, иззета при обиска на къщата. 

На сайта CBS News се появи сканираното изображение на лист хартия, но което е написано "любовно" послание, започващо като класическата брачна клетва в християнството и продължаващо с откровена гавра в стил "Кобейн". Естествено, не се минава без цинизми и т. нар. "ненормативна лексика" в обръщението към г-жа Лав: "Вземаш ли ти, Кърт Кобейн, Кортни Мишел Лав за своя законна мускулеста съпруга, независимо че тя е к..ва и харчи всичките ти пари за препарати и девици..." 

Писмото за пореден път хвърля светлина върху това какво точно е ставало в семейство Кобейн-Лав и, съдейки по прочетеното, нещата въобще не са били цветущи.