Цветана Пиронкова се изказа деликатно заради отказа на Григор Димитров да участва в откриващия се днес турнир от календара на АТП в София.

Цвети е част от женския национален отбор по тенис, който замина за Израел за участие в турнира "Фед Къп" (3-7 февруари). Съперници на нашите в групата на зона Европа/Африка са Унгария, Белгия и Латвия.

"Не мога да говоря от името на Григор. Не мога и да го критикувам. Не знам каква е ситуацията с него и защо е предпочел да не участва. Разбира се, всички са разочаровани, всички искаха да го видят, щеше да бъде хубаво, ако беше дошъл в България за този турнир, дипломатично коментира Пиронкова. - Но в крайна сметка така е преценил. По принцип програмата се прави в началото на годината, но във всеки един момент може да се направят промени. Пак казвам, решението си е негово." 

"Това е един доста чакан турнир. Вече има много фенове на тениса в България и предполагам, че те се радват, че ще могат да видят много от добрите състезатели в мъжкия тенис, след като вече имахме и голям женски турнир. Двамата ни състезатели са от пловдивския регион, така че ги познавам доста добре. С Димитър Кузманов даже тренираме доста често. Много искам той да се представи добре, защото е изключително отдаден на играта, страхотен професионалист и наистина го заслужава. Същото важи и за Александър Лазов", добави първата ни ракета. 

Колкото до "Фед Къп", най-реалистичната цел е тимът ни да се бори за оставане в групата. Капитан на тима е Дора Рангелова, а освен Пиронкова за България ще играят Елица Костова, Изабелла Шиникова и Диа Евтимова.