"Партизан" (Белград) се надява да продаде Валери Божинов в следващите дни, пишат сръбските медии "Спортске новости" и "Блиц". Нападателят има оферта от китайския "Гуоан" и предвид тежкото си финансово състояние, "черно-белите" не искат да я изпускат.

От друга страна в сръбския шампион не са особено доволни от Божинов, който вкара малко голове, откакто бе привлечен миналото лято. Той така и не може да се утвърди като лидер на атаката, често е оставян сред резервите. От друга страна често обича да се изявява в социалните мрежи и това невинаги се нрави на шефовете и съотборниците му.

"Партизан" разчита да направи няколко изходящи трансфера, за да финансира покупката на 25-годишния южноафриканец Дину Ндлову, който също е нападател. Играл е в евротурнирите с отбори като "Макаби" (Хайфа) и "Анортозис".

"Разбирам какво е положението на "Партизан", а също така необходимостта да се вземе нов футболист, казва Божинов, цитиран от "Спорстке новости". - Ако директорите на клуба ми кажат, че трябва да бъда продаден и има добра оферта за мен, готов съм да седнем и да разговаряме."

Ако се съди по социалните мрежи и форумите, феновете на "гробарите" подкрепят сделка за Божинов. Тя трябва да се осъществи до 12 февруари, когато затваря трансферния "прозорец" за сръбските клубове.