Лейди Гага че има честта да изпее американския химн преди финала по американски футбол Супербоул в неделя на стадион "Ливайс" в Санта Клара (край Сан Франциско, Калифорния). Националната футболна лига (НФЛ) на САЩ обяви "назначението" ѝ едва дни преди сблъсъка, а това не се е случвало никога досега.

Обикновено изпълнителите на Супербоул, който противопоставя двата най-силни отбора в НФЛ, се знаят още от есента на предходната година. На полувремето ще се вихри групата "Колдплей", заедно с Бионсе и (вероятно) Бруно Марс.

Химнът се изпълнява от звезда преди началото на срещата - обикновено без музикален съпровод.

Тази година е 50-ото издание на Супербоул, а рекордите почнаха да валят далеч преди да е станало ясно кои са финалистите. Средната цена на билетите е повече от 5300 долара. 30 секунди реклама по телевизията CBS по време на двубоя пък струва $5 милиона. Никога досега мизата не е била толкова висока.

За титлата ще спорят "Денвър Бронкос" (два пъти шампион) и "Каролина Пантърс" (нито веднъж). Мачът на 75-хилядния ст. "Ливайс" ще започне около 1,30 часа след полунощ на неделя срещу понеделник.