Група от над 20 нелегални мигранти, сред които 12 деца, задържаха в района на Малко Търново граничните полицаи късно снощи. По непотвърдена информация има починало от студ дете на 15 години. С втора и трета степен на измръзване са хоспитализирани 11 деца и две жени. 

Първата линейка е пристигнала в Приемно отделение на Бургаската болница около 21,30, съобщиха от Нова тв. С нея са били докарани две момиченца на видима възраст 4 и 5 години. По думите на майка им са от Ирак. Двете деца са в първата група, която граничните успели да извозят от гората.

Високопроходим камион на гранична полиция в същото време извозвал втора група нелегални мигранти, които униформените открили в Странджа. В района на Малко Търново  вчера снежната покривка надхвърли 30 сантиметра.
По непотвърдена информация има 15-годишно дете, което е починало.

От Спешния център отказаха коментар, докато не приключат с прегледите на всички мигранти, чието извозване продължи през цялата нощ.

С омекването на времето и отдръпването на снега в пограничните райони край браздата със Сърбия започнаха да се появяват зловещи находки. Само през миналата седмица в землището на Калотина са открити два трупа на мигранти, останали под снега, казаха пред Клуб Z гранични полицаи преди около седмица.

ТРУПОВЕ НА МИГРАНТИ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ПОКАЗВАТ ПОД СНЕГА

И двете тела са на мъже на видима възраст около 25 г., станали жертва на големите студове, които продължиха до неделя. Според нашите източници групите, бягащи към западната ни съседка, изоставят умрелите в гората и местните тепърва чакат да се показват още подобни "находки".