Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Луис ван Гаал за пореден пък се накара на британски журналист, изнервен от въпрос. След мача с "Челси" (1:1) холандецът избухна заради питане как ще коментира слуховете, че шефовете му преговарят с Жозе Моуриньо и планират да го сменят в край на месец май - година преди договорът му да изтече.

"Какво ви кара да мислите, че ми търсят заместник? Вие говорили ли сте с изпълнителния директор Ед Удуърт? Ръководството не опровергава слухове. А и не трябва, започна дълга тирада Ван Гаал.  - Защо клубът да опровергава вашите небивалици? Вие не общувате нито с Уудуърт, нито с други ръководители, разпространявате тези интриги, а аз трябва да реагирам на тях." 

След кратка пауза специалистът добави:

"Оставям този въпрос без отговор. Едно и също трябва да повтарям всяка седмица. Трябва ли сега аз да кажа, че утре вие ще бъдете уволнен!? Как се казвате? Аз също мога публично да обявя за вашето уволнение и да видите реакцията на жена ви, децата и другите роднини", добави Ван Гаал.

Треньорът отново изпусна нервите си на брифинг. Неотдавна той нарече един от най-известните спортни журналисти на Острова "дебелак". След това дори не се извини. В други случаи е съветвал репортери как да пишат. Най-често го ядосват критики за играта на "червените дяволи", които са пред угрозата да не се класират за Шампионската лига от лятото.