Те всички ще умрат. Зрителите на „Игра на тронове“ много добре знаят, че всеки от любимците им ще бъде застигнат от трагична съдба, във всеки един момент. Новият тийзър на сериала потвърждава може би единственото сигурно нещо в сагата – никой не е застрахован от смъртта.

ВНИМАНИЕ! Текстът по-долу навярно разкрива детайли от сюжета на шестия сезон на „Игра на тронове“.

Видеото, малко по-дълго от минута, бе излъчено по НВО преди новия сериал на телевизията – „Винил“. То е изцяло ситуирано в Къщата на Черното и Бялото, където в момента живее Аря Старк. За секунди виждаме лицата на редица вече мъртви герои – родителите ѝ, брат ѝ Роб, крал Джофри и Джон Сняг (явно наистина загинал, въпреки спекулациите).

Финалът е зловещ. Виждаме главите на персонажи, които последно бяха съвсем живи – самата Аря, Денерис Таргариен и дори Тирион Ланистър.

В края на последния сезон бяхме оставени да гадаем какво се е случило с някои от най-знаковите персонажи от Седемте кралства. Джон Сняг беше наръган и издъхна в кръвта си на Вала, а Санса Старк и Теон Грейджой скочиха от крепостната стена на Зимен хребет. Снимки от бъдещите серии показват, че Санса и Теон все пак са оцелели – но нищо за Джон.

Едно е ясно – сезон 6 на „Игра на тронове“ ще предложи поредица от обрати, много кръв и изненадваща смърт. Както наскоро каза Софи Търнър, която играе Санса:

„В този сезон има много шокиращи моменти, гигантски е. Това е най-силният сезон до момента.“

Предлагаме ви новия тийзър на „Игра на тронове“. На своя отговорност.

Площад Славейков