"Следя много внимателно тези негови (на Радан Кънев - бел.ред.) коментари, дори съм ангажирал и адвоката си. И само в момента чакаме да направи това изказване, за което мога да му заведа дело за клевета. Защото няма да търпя подобен човек като Радан Кънев да ми дава морални оценки за моите качества. Просто само чакам, доколкото знам, има някакви намерения да го направим. Само чакам."

Това каза лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите на парламента днес. Той коментира обвиненията на лидерът на ДСБ, който заяви във фейсбук, че спирането на обществени поръчки засяга "кръга около Пеевски, Валентин Златев и Цветан Цветанов".

КОМЕНТАРЪТ НА КЪНЕВ: КАК БЪЛГАРИЯ ДА КАЖЕ "СБОГОМ, ГЕРГИНО" НА ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ? 

Според Цветанов спирането на поръчките е "действие на ясна политическа воля на премиера Борисов".

"Убеден съм, че всичко, което ще бъде направено в последствие с нови обществени поръчки, ще бъдем много по с обонянието си, за да не допуснем и подобни внушения, които някои се мъчат да направят в публичното пространство през последните няколко седмици," заяви той.

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ СТАНА ШЕФ НА ВЪТРЕШНАТА КОМИСИЯ

Бившият вътрешен министър и председател на Комисията по вътрешна сигурност от днес коментира още:

"Преди всичко трябва да отговорим на обществените очаквания и да стабилизираме, доколкото е възможно повече, мотивацията в сектора за сигурност?"

Според Цветанов, идеята на ДПС да бъдат разсекретен доклад за КТБ е желанието на по-голямата част от обществото.

ДПС ВНАСЯ ЗАКОНОВИ ПРОМЕНИ ЗА РАЗГЛАСЯВАНЕ НА ДОКЛАД ЗА КТБ

"Убеден съм, че не само ГЕРБ, но и други народни представители от всички парламентарни групи ще се включат."