Много хора биха искат да приличат на известни личности, като последният такъв случай е на пловдивски младеж, който си е сложил хиалурон в устата, за да прилича на своя идол - моделът и тв водеща Николета Лозанова, съобщава Нова тв.

 Айджан Алиева е известна в медиите и социалните мрежи като "Българската Барби". Тя твърди, че няма пластични корекции, но признава, че използва фотошоп, за да изглежда на снимките като куклата.

А Илиян Илиев става известен като "Българския Кен", когато американска компания за детски играчки го избира за двойник на "мъжа" на Барби. Илиян е печелил много национални и световни конкурси за красота, а през 2013 г. японско списание го определя като един от моделите с най-симетрични лица.

 


 

"В момента, в който човек започне да прави нещата с желанието да приличат на някой друг, стават зле, защото губиш себе си. Външният вид по някакъв начин е отражение на това, което се случва в теб", коментира пред Нова тв пластичният хирург д-р Николай Георгиев.

Някои пациенти стигат до крайности:

"Аз съм имал пациентка, която искаше гърди на гърба. Никога няма да направя подобно нещо. Това е заболяване. Голямото сито не трябва да бъде представата на пациента, а добрият, коректният лекар", казва хирургът. 

Той призовава да се мисли и да се търси повече информация, когато човек реши да си направи пластична операция.

„Дали човек ще прилича на Барби, Кен, Николета Лозанова или на френски ключ – зависи единствено от него”, заключава д-р Георгиев.